Acesta este motivul pentru care femeile se implică în relații cu bărbați care le “distrug”…

Acesta este motivul pentru care femeile se implică în relații cu bărbați care le distrug...

Un prieten de-al meu mi-a spus odată o frază: „Ce este viața, fără doze mici de moarte?”

Într-adevăr, întotdeauna ne simțim cei mai vii atunci când suntem distruși. Ne trezim, de parcă ne-ar fi dat cineva un pumn în diafragmă. Totul în jurul nostru tremură și fiecare secundă are o altă valoare. Te chinui să-ți revii.

Femeile sunt, în mare parte, creaturi emoționale. Da, femeia gândește rațional, dar pentru a acționa rațional, emoționalismul ei trebuie să-i permită mai întâi să facă acest lucru.

De asemenea, cred că oamenii, în general, caută într-o anumită măsură să se rănească, să riște să pretindă ceva, nu neapărat pentru că avem nevoie sau ne convine. Poate că alegem să ne implicăm cu o persoană pentru că ea știe să se joace cu ego-urile noastre, cum să ne întemeieze atunci când alții ne imploră.

Femeile se implică adesea în relații cu bărbați care le distrug.

Prin “distruge” mă refer la gelozie, posesivitate, izolare de vechii prieteni și prietene. Mă refer la bărbații care te vor șantaja să nu lucrezi, care nu te vor încuraja să iei inițiative, să îți iei viața în propriile mâini, să mergi înainte ca persoană.

Și toate acestea cu un război emoțional bine cercetat.

Desigur, nu începe așa. De obicei, întâlnești un bărbat cu încredere de sine și farmec, o doză de mister și poftă de călătorie. Ei bine, spui că toate acestea îl fac să pară interesant. Și într-adevăr te va pretinde într-un mod care te va înrobi, iar la început va fi de obicei lapte și miere.

Cu siguranță vei găsi câteva imperfecțiuni, dar vei spune bine, îl voi “retușa”. Și tu îți vei coborî treptat apărarea și, în esență, te vei angaja într-o relație cu el. Nu că ar fi rău, este uman.

Cândva, va începe încet controlul, încetul cu încetul va apărea gelozia și se va ajunge la ceartă. Va începe să aibă o atitudine negativă față de oricine îți deschide ochii și va încerca să te ajute, să te ajute să faci doi pași înainte în viața ta. Nu te vrea independentă. Vei vedea treptat cum te închide în carapacea lui și te vei integra în propria lui lume.

Și el va susține cu voce tare că ești acolo.

Vei avea și câteva prietene pe care le aprobă el și ți se va permite să ieși cu ele. Cel mai probabil, vor avea și ele o relație similară sau nu vor încerca să te trezească până la urmă.

Desigur, toate acestea nu se vor întâmpla peste noapte. În primul rând că nu ai permite asta, ai reacționa și nu ar avea un cuvânt de spus în viața ta. În timp, te va izola separându-te de oamenii care ar putea pune la îndoială influența pe care o are el acum asupra ta.

În decurs de un an, viața ta de zi cu zi se va învârti în jurul lui în așa măsură încât dacă pleacă te vei simți goală. Exact pe acest lucru se va baza comportamentul lui manipulator. Dincolo de el, nu vei mai avea o viață.

El te va epuiza treptat pentru a-ți doborî încrederea.

El trebuie să te facă să crezi că, dacă îl pierzi sau te desparți de el, nu mai există nicio speranță pentru tine, că nu ești capabilă să te descurci singură. Că cel puțin cu el vei fi în siguranță, nefericită, dar în siguranță.

În cele din urmă, multe femei ajung în relații cu oameni care le distrug, pentru că le-au tăiat de orice sprijin alternativ și le-au redus până la punctul în care le este frică să dărâme totul și să își ia viața în propriile mâini. Să reseteze totul și să înceapă din nou.

Nimeni nu știe la începutul unei relații cum se vor dezvolta lucrurile și dacă persoana care îi va fi alături va manifesta mai târziu un comportament complet diferit. Femeile nu aleg să aibă relații cu astfel de bărbați.

Pur și simplu, atunci când sunt șantajate emoțional primele ori, își vor neglija propriile vieți, propriile dorințe. Pentru că, așa cum spuneam la început, femeile acționează emoțional și acolo va fi vizat șantajul unui astfel de bărbat.

Dacă prin asta cineva reușește să te distanțeze de cei și de ceea ce îți dorești, atunci te vei rupe de această persoană, îți vei “spăla” alegerile și vei merge cu propriile dorințe și nevoi. Alegerile tale într-o relație sunt, de obicei, obligatorii. Este mai greu să oprești pe cineva să-ți spună ce să faci după ce l-ai pus mai întâi pe tron.

Nu, totuși nu toții oamenii sunt monștri, nici angajamentul și relația nu sunt un lucru rău în zilele noastre. Este rău să ne pierdem în ea, să pierdem mergând înainte. Bărbatul care va fi lângă tine trebuie să te sprijine să mergi înainte, să-ți întinzi aripile și să zbori.

Dacă vrea să te țină statică și să te priveze de lucrurile pe care trebuie să le faci pentru a te simți împlinită, este pentru că vrea să-ți țină frâiele, să te prindă. Pentru că știe că dacă deschizi ochii te va pierde și doar așa se poate simți superior ție.

Ferește-te de oamenii care încearcă să te doboare, să te pună jos, oferindu-ți în schimb melodramă și emoții. Când unei persoane îi pasă de tine, nu trebuie să te tragă în jos, indiferent dacă îi convine sau nu.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook