Ai iertat de multe ori greșelile celor din jurul tău, însă te întreb: dacă tu le-ai greși lor, câți dintre ei te-ar ierta?

Fată singură noaptea pe stradă

Uneori, pentru a vedea cine ține cu adevărat la tine, poate că ar fi bine să nu mai cauți și să nu mai vorbești cu nimeni.

O să vezi atunci cine se interesează de tine și pentru cine contezi cu adevărat. Oamenii au prostul obicei să realizeze ce însemni pentru ei abia atunci când te pierd.

Prin urmare, poate că, într-o zi, ar trebui să pleci undeva, departe de tot și toate. Nu ai curiozitatea să afli cine va veni după tine? Cine va încerca să te oprească?

Poate că a venit vremea să nu îi mai menajezi pe cei dragi ție și să le spui verde în față ceea ce crezi despre ei. Să le spui adevărul. Atunci vei afla cine te va aprecia pentru sinceritatea ta şi pentru ceea ce ești cu adevărat.

Uneori, poate că este bine să fii trădat – pentru că doar așa vei afla în cine poți avea și în cine nu poți avea încredere.

Poate că a fost bine că le-ai împrumutat bani unora și au uitat să ți-i dea înapoi, pentru că doar așa ai văzut care este prețul prieteniei tale pentru ei.

Dar sunt și persoane pe care le poți refuza atunci când vor ceva de la tine – doar așa vei vedea dacă te mai bagă în seamă pe urmă, dacă îți sunt aproape pentru ceea ce ești sau pentru ceea ce poți face pentru ei.

Ai iertat de multe ori greșelile celor din jurul tău, însă te întreb: dacă tu le-ai greși lor, câți dintre ei te-ar ierta?

Câți ar fi dispuși să te accepte cu toate calitățile și defectele tale? Din păcate, acestea sunt lucruri pe care le putem afla odată cu trecerea timpului. Unele legături, au nevoie de mult timp pentru a se întări.

Dacă am supune testului fiecare persoană care intră în viața noastră, dacă i-am trata pe toți oamenii din jurul nostru cu suspiciune, am ajunge să ne izolăm, să rămânem singuri.

Nimeni nu este perfect – fiecare persoană are defecte, dar și calități.

Este bine să învățăm să ne impunem niște limite, să oferim ceea ce vrem și cât vrem, și să nu acceptăm să ne fie luat nimic fără voia noastră. Uneori, atunci când suntem singuri, este bine să reflectăm la cele de mai sus, pentru că, cu siguranță, ne vor ajuta să cunoaștem mai bine oamenii de lângă noi.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook