Când o poveste se termină, unul va suferi. Dacă suferă amândoi, povestea nu se va termina niciodată…

Cuplu romantic

Indiferent cine ți-a frânt inima sau cât durează să te vindeci, nu vei reuși niciodată fără prietenii tăi.

Dă glas durerii! Durerea care nu vorbește, șoptește inimii asuprite și îi spune să se rupă. Orice distruge libertatea, nu este iubire. Trebuie să fie altceva, pentru că iubirea și libertatea merg mână în mână, sunt două aripi ale aceluiași pescăruș.

Între doi oameni care iubesc, există întotdeauna unul care iubește mai mult și suferă; celălalt iubește mai puțin și se plictisește.

Dacă nu mai există iubire, nu văd niciun sens să mai păstrăm o relație și să ne prelungim durerea. Are sens doar să o lăsăm să plece, să ne reinventăm pentru a putea iubi din nou, pe noi înșine și pe alții. Nu vă agățați de o iubire care moare.

Dacă, în inima ta, știi că iubirea a dispărut și povestea s-a încheiat, nu te agăța de ea doar pentru a nu suferi. A rămâne într-o poveste terminată, poate provoca mult mai multă durere decât ne-am imagina. Când o poveste se termină, mai devreme sau mai târziu, durerea va trece.

Prima iubire pe care trebuie să o căutăm, este față de noi înșine, de ființa și trupul nostru.
Să te asiguri că știi cine ești, și să te iubești pe tine însăți. Este dragostea pe care o meriți cel mai mult.

Toate poveștile de dragoste încep întotdeauna cu așteptări mari, sentimente, iluzii și emoții. Dar odată cu trecerea timpului, aceste sentimente par să se stingă din ce în ce mai mult, ajungând astfel ca relația să se termine. Pentru a înțelege de ce se stinge o iubire, trebuie să înțelegem toată dinamica personală și relațională din cuplu.

Dar care sunt simptomele unei iubiri stinse?

Dacă există confuzie și nu știți dacă ar trebui să puneți capăt unei relații sau să încercați să faceți o schimbare, următoarele rânduri merită analizate, poate vă pot fi de ajutor.

Următoarea listă adună câteva dintre semnele care apar atunci când, fără echivoc, dragostea moare. Nu este ușor de înțeles când o relație s-a încheiat cu adevărat, pentru că sunt mulți factori care pot afecta o relație.

Comunicarea

Dacă partenerul tău nu dorește să vorbească sau să facă compromisuri cu tine, și în toate discuțiile se eliberează de orice responsabilitate, este foarte probabil să se fi terminat totul. Cheia unei relații este comunicarea, însă dacă se ajunge la a muta vina dintr-o parte în alta, înseamnă că comunicarea nu mai există.

Cred că o poveste de dragoste se termină atunci când unul dintre parteneri simte că nu mai poate oferi și primi nimic pozitiv de la celălalt. O poveste nu poate continua din inerție. Cei care spun că suferința din dragoste este cea mai mare, înseamnă că nu au avut niciodată pietre la rinichi. 🙂

Încrederea s-a terminat

O relație care continuă din inerție, este o greșeală autodistructivă pentru sine și pentru celălalt. O poveste se termină cu adevărat atunci când înțelegi că este timpul să spui STOP. Dragostea se transformă și vindecă, dar, uneori, ea construiește capcane și ajunge să-i anihileze pe cei care au decis să se dăruiască total.

Iubirea moare atunci când nu știm cum să o alimentăm. Acceptarea sfârșitului unei iubiri este elementul cheie pentru a depăși încheierea poveștii. Să te iubești și să înveți să ai grijă de tine, este cel mai bun mod de a începe să te implici din nou.

Fiți conștienți de ceea ce s-a întâmplat.

Nu te gândi că ești victima sau făptuitorul, ci încearcă să ai o privire obiectivă asupra a ceea ce s-a întâmplat, astfel încât să poți învăța din greșelile tale și să-ți iubești trecutul fără vină.

Cu aceeași ușurință cu care apare dragostea, poate apărea și frica. Ceea ce vreau să spun, este că dacă ești capabil să iubești mult, vei suferi și tu mult. Dacă simți nevoia să-ți spionezi partenerul, să-i verifici rutina și să întrebi unde este și ce face în orice moment, înseamnă că încrederea reciprocă a dispărut.

Dacă se ajunge aici, ar fi mai bine să purtați o discuție și să analizați care sunt sentimentele reale implicate în această legătură amoroasă.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook