Cea mai mare bogăție a ta, din această lume, este sufletul tău…

Femeie înger cu aripi

Ascunzi o sursă uriașă de comori, în colțurile cele mai lăuntrice ale sufletului tău, și o îngropi în subsoluri întunecate. Îl împrumuți unor entități goale, care nu-i apreciază valoarea.

Îl dai unor existențe ieftine și goale care nu-i recunosc prețioșia. Îl porți pe drumuri accidentate și îl împrăștii nechibzuit în cele cinci vânturi.

O operă de artă neprețuită este sufletul tău, iar ochii tăi sunt făuriți din aliajul său.

Sufletul tău, este creat din cele mai pure materiale ale ființei tale. Este sculptat din durerea și bucuria ta. Din tristețea și suferința ta. Din compasiunea și umanitatea ta.

Este autentic, precum personalitatea ta. Este pur și transparent. Fermecător și viu ca flacăra bunătății și onestității tale. Este editat cu răbdarea și prudența ta. Udat cu picăturile rezistenței și curajului tău.

Este durabil și indestructibil, precum puterea pe care o ascunzi în inima ta. Este decorat cu sensibilitatea și liniștea sentimentelor tale interioare. Este strălucitor precum speranța și optimismul tău. Minunat și orbitor ca afecțiunea și dragostea care îți copleșește ființa.

Sufletul tău, o creație rară și elaborată pe care o porți în tine și o încredințezi mâinilor murdare.

Sufletul tău, un vânt în trecerea uraganelor care, îl spală pe stânci ascuțite. Îl expui hoților răvășiți care pândesc să îl doboare. Îl dai pe mâna asediatorilor nemiloși care sunt tentați să îl jefuiască.

Sufletul tău, îl dezvălui nemiloșilor tirani care așteaptă să îl distrugă. Le permiți celor răi să îl înnegrească. Celor înșelători să îl maltrateze. Pentru ca oportuniștii să profite de asta.

Pentru ignoranți, îți lași sufletul să fie plin de sânge. Pe cei fără inimă, îi lași să îl omoare. Sufletul tău, o piesă de artă frumoasă și impresionantă căreia îi ignori valoarea exactă.

Protejează-ți sufletul și iubește-l.

Ai grijă de el. Nu-l vinde în piețe ieftine. Nu-l cheltui inutil și inconștient. Nu lăsa pe nimeni, cu urâțenia lor, să interfereze cu peisajul sufletului tău frumos. Nu lăsa mâinile dure să-i atingă textura moale.

Nu lăsa pe nimeni să-l atingă cu degetele aspre și obosite, că i-ar putea deteriora delicatețea. Nu îl expune la un feedback prost. Nu îl proiecta către ignoranți și invidioși. Și nu le permite spinilor să încolțească în grădina lui înflorită.

Și dacă se întâmplă ca averea lui să se uzeze sau să se schimbe în această lume deșartă, nu fi trist și nu te apleca. Nu-ți fie frică și nu fi timid. Pentru că sufletul tău este de neșters și redundant. Și vei avea mereu pe stoc…

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook