Când simți că te prăbușești sub greutatea grijilor, tu îmbrățișează liniștea…

Femeie în parc își aranjează părul

Când lumea din jurul tău este într-un tumult și simți cum te prăbușești sub greutatea grijilor, tu îmbrățișează liniștea.

Atunci când mintea și trupul ne sunt obosite, ne refacem cu ușurință după un somn bun și odihnitor. Însă ce facem atunci când sufletul ne este cel obosit?

Încercăm să ne tratăm ofurile tinându-ne mintea ocupată prin fel de fel de metode. Adesea ne cufundăm în muncă, dar cu timpul realizăm că, de fapt, în felul acesta tratăm simptomele și nu cauza.

Mintea analizează tot ceea ce se întâmplă cu noi și în jurul nostru, însă ea nu poate, sau poate cu greu, traduce în informație lipsurile pe care le avem în suflet. O persoană poate părea puternică și fericită pe dinafară, dar oare cum poate ști cineva ce furtuni de deznădejde și frustrare se ascund în sufletul ei?

De cele mai multe ori, sufletul este cel care poartă poveri greu de imaginat. Aș descrie sufletul precum o valiză în care păstrăm amintiri, sentimente și emoții.

Atunci când ne implicăm prea mult în ceva, adesea auzim expresia: “nu mai pune totul la suflet”. La fel se întâmplă și atunci când vine vorba despre iubire: “te voi purta în suflet mereu”.

Este evident că iubirea, compasiunea și tot ceea ce înseamnă trăiri personale, le simțim cu sufletul, care nu este altceva decât esența noastră spirituală.

Se spune că, în dragoste, este bine să alegi cu mintea și să iubești cu sufletul. Așa ar fi ideal dacă și cei de care ne îndrăgostim ar fi onești, lucru care se întâmplă tot mai rar.

Pentru a obține ceea ce vor, oamenii obișnuiesc să poarte măști și să se comporte în fața celorlalți altfel decât sunt și, de aici, apar toate problemele sentimentale.

Cea mai bună metodă pentru odihna sufletului este să încerci să te desprinzi de tot ceea îți provoacă neliniște.

Rezervă-ți timp doar pentru tine și oferă-i sufletului tău ceea ce îl bucură. Retrage-te o perioadă în locul preferat sau lângă persoanele alături de care te simți în siguranță. Ai nevoie de multă liniște pentru a-ți asculta sufletul. Oferă-ți această liniște!

Dacă sufletul tău are apăsări din motive provocate de tine, încearcă să repari ce se mai poate repara, cere-ți scuze celor cărora le-ai greșit, dar nu lăsa capitole din viața ta neterminate. Apoi, mergi mai departe orice ar fi – trecutul nu-l mai poți schimba oricât ai încerca.

Dacă sufletul ți-e rănit și obosit din vina altor persoane, nu ai de ales și va trebui să înfrunți durerea. Dacă cei care te-au rănit, au facut-o fără intenție, fără voie, din greșeală, tu iartă-i și mergi mai departe.

Dacă cei care te-au rănit, au facut-o din răutate, voit, intenționat, tu iartă-i și mergi mai departe. Nu merită să le păstrezi otrava în suflet lăsând-o să te macine puțin câte puțin. Nu te pedepsi pe tine însăți pentru răutatea lor.

Răul este precum o scânteie, cineva o provoacă iar focul face toată treaba.

Cel care te-a rănit prin vorbe sau fapte, nu a facut altceva decât să arunce o scânteie de răutate în sufletul tău, iar tu nu faci altceva decât să întreții focul din inima ta. Te-ai gândit vreodată că acesta a fost și scopul?

Oamenii sunt mai puternici decât știu, însă le lipsește încrederea de sine. Devin puternici atunci când altă cale nu există, iar în situația ta ALTĂ CALE NU EXISTĂ!

Oferă-ți liniștea și timpul de care ai nevoie, încarcă-ți bateriile, și mergi mai departe!

Nici timpul, nici lumea, nu se va opri în loc pentru durerea ta. Nu aștepta ca oamenii să te înțeleagă, pentru că vezi și tu – ei nu se înțeleg pe ei înșiși. Te ai pe tine și este suficient. Ai încredere, totul va fi bine!

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook