Chinul oamenilor puternici: “Nu au nevoie, nu-i plâng eu pe ei…”

Chinul oamenilor puternici- “Nu au nevoie, nu-i plâng eu pe ei...

Sunt niște oameni care sunt puternici, „nu au nevoie”, sunt „fiare care suportă orice”.

Ei sunt oamenii care, indiferent de ce s-ar întâmpla, indiferent cât de mult i-ar îngenunchia viața, se vor ridica și vor merge înainte ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat vreodată. Cei care nu se îmbolnăvesc, care nu obosesc, care nu au nevoie de odihnă, care nu se plâng și nu cer ajutor.

Ești tu, sunt eu, este tânăra mămică care locuiește alături. Totul își găsește rezolvare în mâinile noastre, iar momentele de slăbiciune par un lux pe care nu ni-l permitem niciodată. Și dacă lăcrimăm din cauza presiunii sau a stresului, toată lumea ne privește surprinsă și mormăie: „Dar nu are nevoie, este puternic”.

Puterea înseamnă că „și tu ai nevoie”.

Și chiar ești puternic. Un super-erou care este acolo pentru toată lumea: pentru părinții tăi, pentru prieteni, pentru copii, ești acolo pentru partenerul(a) tău/ta, pentru vecini sau pentru întreaga lume.

Pământul mamă care absoarbe vibrațiile și este udat cu lacrimile altora. Îmi amintești de o vază de porțelan care cade, dar nu se sparge, rămâne nevătămată și stabilă, și aici se află frumusețea ei.

Lacrimile tale nu se găsesc nicăieri. Le înghiți în tăcere și ascunzi cu grijă faptul că tocmai ai căzut, te-ai spart într-un milion de bucăți pe care le-ai lipit împreună cu nerăbdare să nu fii văzut(ă).

Dar crăpăturile sunt acolo și râd de tine de fiecare dată când ceilalți te admiră pentru integritatea ta. Ele indică greșelile pe care le-ai depășit, oboseala care te-a înecat, febra pe care ai ascuns-o și strigătul pe care l-ai zâmbit, pentru a-i vindeca pe toți ceilalți.

Forța înseamnă că ai căzut, dar te-ai ridicat.

Puterea ta secretă, nu este în ceea ce cred toți ceilalți. Doar pentru că nu te îmbolnăvești, nu te face puternic(ă). Nici faptul că, până la urmă, vei face totul singur(ă).

Puterea ta constă în faptul că ai căzut și te-ai “rupt”. Ți-ai lipit bucățile împreună și apoi te-ai “rupt” din nou, din nou și din nou și din nou… Indiferent cât de mult îți ascunzi crăpăturile, ele sunt mereu acolo și arată că ești puternic(ă). Așa că, să nu îți fie teamă să o arăți – persoana care o va vedea, va fi norocoasă.

Puterea înseamnă că poți și chiar îți exprimi sentimentele.

Puternic este omul care atunci când cade are puterea să se ridice. Puternic este omul care își va exprima furia, tristețea, anxietatea, disperarea. Cel care uneori poate avea nevoie și nu se teme să spună asta.

Puterea înseamnă că nu poți mulțumi pe toată lumea.

Da, ești puternic. Foarte puternic, într-adevăr. Chiar și atunci când alții rămân nemulțumiți pentru că nu au învățat niciodată să-și asume responsabilitatea și să-și satisfacă propriile nevoi.

Poți ajuta, îndruma, îmbrățișa, vindeca răni, dar nu poți fi pe placul tuturor. Puterea ta se vede atunci când te mulțumești mai întâi pe tine, pentru că tu să poți deveni apoi fundația care îți va susține întreaga familie.

Puterea înseamnă că ai slăbiciuni.

Înseamnă să recunoști că uneori ai nevoie de cineva care să te îmbrățișeze. Cineva care îți va iubi crăpăturile și rănile, care nu te va întreba nimic și va vrea doar să-ți asculte tăcerea.

Cineva care va fi acolo când îți vei răspândi slăbiciunea peste propriile forțe, doar pentru a te odihni, a te relaxa, a te lăsa în liniștea muntelui și a-ți uni lacrimile cu apa mării.

Cineva care va sta alături de tine o vreme, ca o mamă, ca un tată, frate, prieten sau iubit(ă) și va accepta răscumpărarea ca pe ceva natural și așteptat, fără judecată sau vinovăție. O atingere blândă a sufletului care va zâmbi de parcă ar fi fost de mult gata să-ți sărute pleoapele și să te adoarmă cu dragoste.

Sunt niște oameni care sunt puternici, „nu au nevoie”, sunt „fiare care suportă orice”. Ești tu, sunt eu, este tânăra mămică care locuiește alături. Și știm cu toții că, costumul mamei super puternice, femeia super perfectă, ascunde vânătăi și zgârieturi dedesubt.

Iar cei care ne aseamănă cu o vază de porțelan care cade dar nu se sparge, nu au văzut că în interior sunt milioane de zgârieturi din legăturile stângace ale miilor noastre de piese, de care ne mândrim și care ne fac frumoși și puternici.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook