Cine te disprețuiește, își bate joc de tine, îți amenință pacea, NU este pentru tine!

Femeie cu pălărie pe cap

Închisoarea din tine și mai ales procesele de conștiință la care te supui, acestea sunt cele mai sufocante pedepse pe care  o persoană și le aplică ei însăși. Dar de ce?

Lupți în tine dar, adesea, găsești inamicul în propria ta persoană. Ești incapabil să iei acele decizii care ți-au amestecat gândurile de mult timp. Suntem, spun ei, alegerile noastre. Dar, la urma urmei, ești cu adevărat liber să alegi ceea ce mintea ta găsește compatibil cu inima ta?

Stereotipuri, abateri formale pe care până la urmă nu aveai dreptul să le primești, obstacole de dragul unei prietenii sau a unei rudenii. Dar, în cele din urmă, totul se adaugă la o imagine a ta care este blocată, o imagine a ta care este reprimată și, în cele din urmă, manipulată de o grămadă de alți factori străini în afară de propria ta voință.

Te forțezi să tolerezi, să faci compromisuri și să te convingi că îți poți suprima furia, când în realitate nu poți face asta și nu ai putea-o face niciodată.

Temperamentul tău are limite, chiar dacă nu ai ținut cont de el atât de mult timp. Vrei să fii bun, dar ai uitat că bunătatea este percepută ca slăbiciune.

Vrei să te retragi, dar este evident că toleranța ta este o ocazie bună pentru un comportament și mai neprietenos împotriva ta.

În numele unei frici nerecunoscute de singurătate, datorită unui risc pe care nu ai îndrăznit să ți-l asumi, te pierzi din ce în ce mai mult. Și din nou, uiți că, fără să fii cu adevărat tu, ești inutil chiar și pentru tine însuți.

Dacă nu ești bine, nu e vina nimănui.

Însă este vina ta că ai rămas într-o legătură toxică pentru tine, pentru a-ți vedea gândul arzând de reflecție, pentru a atinge limitele adevărului și a rezistenței tale și pentru a stabili acele criterii prețioase: pe cine accepți și pe cine nu. Așa că învață să alungi.

Fără furie, fără țipete, fără lupte.

Odată ce ai decis că acele persoane nu îți îndeplinesc criteriile, că nu există niciun motiv pentru care să le mai lași să vadă vreo parte a personalității tale.

Alungă pe oricine îți coboară, cu bună știință, statutul. Pe oricine acționează cu răutate. Stai cât mai departe de oricine găsește în bucuria ta un motiv de invidie. Vor să te distrugă și să se bazeze pe neutralitatea și inactivitatea ta. Dar cea mai mare acțiune, este cea tăcută.

Să pleci, așadar, în tăcere, pentru a urmări la fel de liniștit ceea ce ai definit că merită.

Nu-ți fie rușine să schimbi prietenii. Oamenii se schimbă. Atâta timp cât trăiești, vei cunoaște foarte mulți oameni. Alungă oamenii care te fac să te simți inconfortabil și cu care, a fi tu însuți, are întotdeauna un preț prea mare.

O teorie spune că omul, îl acceptă pe celălalt, în măsura în care acesta nu îl depășește.

Au vrut să te devoreze de la început, chiar dacă ți-ai dat seama mai târziu. Meriți să răspândești fiecare manifestare a ta, fără efort, hotărâtor, conștient.

De aceea îi alungi. Oricine nu te face să zâmbești, cu cele mai simple lucruri, trimite-l pe drumuri îndepărtate de ale tale.

Tot ceea ce te slăbește, te batjocorește, îți amenință pacea – nu este pentru tine. Începe să faci propriile alegeri și revendică-ți viața pe care o meriți. Nici un pas înapoi, nici o urmă de compromis pentru cei care nu au câștigat o parte din visurile tale!

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook