Moduri utile pentru a te proteja de oamenii care îți vor răul…

Femeie mergând spre lac

Nu lăsa energia negativă a altora să te afecteze, nu este problema ta.

Cu toții vrem să credem că prietenii noștri ne iubesc și ne susțin și, cu siguranță, nu credem că intenționează să ne învinovățească și să ne vorbească la spatele nostru. De obicei, ne începem prieteniile cu toate intențiile noastre bune.

Ne deschidem inimile și avem încredere în prietenii noștri, chiar împărtășind gândurile noastre cele mai secrete.

Din păcate, natura umană învinge adesea sentimentul pur al prieteniei și prietenul nostru de azi poate deveni mâine cel mai mare dușman al nostru, pentru că germenul geloziei a intrat adânc în inima lui.

Prietenii geloși pot fi enervanți sau chiar periculoși.

De ce? Pentru că ne cunosc slăbiciunile, cunosc suficiente fapte și detalii din viața noastră, ceea ce le oferă puterea de a ne răni și de a ne lovi exact acolo unde ne doare mai tare.

Gelozia provine din nesiguranța celorlalți. Nu este vina noastră că am creat acest sentiment, pur și simplu nu facem ceva pentru a-l crea. Dezechilibrul emoțional care provoacă sentimentul de gelozie își găsește cauzele în viața și experiențele celorlalți.

Un prieten gelos, s-ar putea să se simtă nesigur în privința aspectului său.

Poate simți că financiar nu poate atinge nivelul tău și asta îl înfurie. S-ar putea să mai creadă că trăiește în umbra ta și să vrea să se răzbune pe tine. S-ar putea să se simtă nesigur cu privire la nivelul său educațional sau la realizările sale în relație cu tine.

Desigur, există și posibilitatea ca el să fie pur și simplu o persoană rău intenționată, căreia îi place să facă rău, crezând că va câștiga valoare diminuându-te.

Dacă îi ținem pe acești oameni în viețile noastre, probabil că vom ajunge rău. Ar trebui să îi scoatem cât mai curând posibil, înainte să ne facă mai mult rău.

Nu este responsabilitatea noastră să încercăm să le rezolvăm problema sau să le tolerăm gelozia din milă.

Să nu uităm că dacă sentimentele noastre față de ei au fost cu adevărat prietenoase și ne-au întors prietenia cu invidie, atunci nu au meritat niciodată prietenia noastră. “Prietenii” de acest fel pot provoca doar lupte, resentimente, atmosferă proastă și ne pot face rău psihic și emoțional.

Identificați acești oameni din mediul vostru și păstrați distanța. Prietenia nu este legată de motive de interes personal sau din motive ascunse. Prietenia nu este doar un cuvânt pe care îl folosim, ci este o idee nobilă, o relație de iubire și înțelegere, o relație de fraternitate.

Oricine este gelos pe tine, nu are loc lângă tine. Alege să ai puțini prieteni, dar prieteni adevărați și nu-ți pierde timpul cu contacte sociale inutile care nu pot decât să-ți aducă probleme, amărăciune și iritare.

Cum te poți proteja de astfel de oameni dacă trebuie să te asociezi cu ei?

Ține-i departe de viața ta personală – nu au nicio problemă să interfereze și să-ți provoace probleme serioase.

Nu le împărtășiți niciodată ideile tale la nivel profesional – nu au nicio problemă să și le însușească. Nu vorbi niciodată despre succesele tale, deoarece acest lucru îi va înfuria, cu siguranță, pe tine.

Nu vorbi niciodată cu ei despre finanțele tale – lăsați-i să-și imagineze. Nu-i aduce niciodată în casa ta și nu-i lăsa să intre în contact cu oamenii pe care îi iubești – nu știi niciodată cum ar putea folosi acele contacte pentru a-ți face rău.

Dar cea mai bună soluție dintre toate, este să te îndepărtezi cât mai mult de ei și să uiți de existența lor – nu ai nevoie de energia proastă pe care o emit!

Un prieten nu trădează.

Prietenul nu se bucură de tristețea ta, dar nici nu se întristează de bucuria și fericirea ta. Un prieten adevărat nu vrea niciodată să te rănească și să te umilească.

Din păcate, există și oameni fără valori și fără moravuri care te vor trata astfel, pentru că nu-ți pot suporta bucuria.

Nu te simți rău pentru ei. Sunt doar patetici.

Protejează-te de ei, stai departe și lasă viața să le dea ceea ce merită cu adevărat. Și data viitoare, nu uita să fii mai selectiv(ă) cu oamenii pe care îi etichetezi drept prieteni. Nu lăsa energia negativă a altora să te afecteze, nu e problema ta!

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook