Relații toxice care ne umplu de negativitate! Vezi semnele…

Femeie tandră

Trăiești într-o relație toxică care te umple de negativitate și anxietate? Ideea, nu uita, este să fii fericit(ă).

Psihologii descriu semnele unei astfel de relații, semne pe care ar trebui să le iei în considerare cu seriozitate. Și încă ceva, încearcă să fii obiectiv(ă) și verifică dacă partenerul(a) tău/ta aduce în relație următoarele elemente, dar fă și autocritica și observă dacă următoarele semne îți amintesc de propriul comportament.

Îți auzi partenerul(a) spunând că te iubește la nebunie, că face totul pentru tine și că scopul lui/ei principal în viață este să te facă fericit(ă). Dar oricât de mult vrei să crezi că ai o relație grozavă, ceva te face să te temi.

Momentele în care nu te simți confortabil(ă) cu el/ea cresc, la fel și nivelurile de stres pe care le experimentezi în fiecare zi, în timp ce el/ea îți dă adesea senzația că încearcă să te controleze și să te manipuleze.

Ești într-o relație care te umple de negativitate? Încearcă să recunoști semnele:

Te critică constant.

La toți este loc de îmbunătățire și critica constructivă este binevenită. Cu toate acestea, dacă partenerul(a) tău/ta te slăbește în mod constant, fie pentru felul în care gândești, fie pentru deciziile pe care le iei, fie pur și simplu pentru aspectul tău, atunci ar trebui să fii îngrijorat(ă).

Dacă ai ajuns în punctul în care te întrebi cum de faci totul greșit, în timp ce persoanele din jurul tău nu îți oferă feedback, atunci probabil că te afli într-o relație toxică.

Încearcă să te controleze în tot ceea ce faci.

Îți spune cum să rezolvi problemele la locul de muncă, cu cine să stai, cum să te comporți în companie? Se supără când nu faci ceea ce îți spune? Manifestă gelozie constant și devine intens posesiv(ă) cu tine?

Unele dintre aceste comportamente pot fi semne de dragoste. Dacă, totuși depășește limitele atunci acestea sunt indicii ale unei relații de dependență patologică.

Vrea să iasă în frunte.

Când nu cădeți de acord cu ceva, el/ea dedică mai mult efort, timp și argumente pentru a demonstra că are dreptate decât pentru a conduce la o soluție care să vă fie cu adevărat utilă pentru amândoi sau pentru a vă înțelege punctele de vedere. Mai ales dacă încearcă să te facă să fii de acord cu el/ea, atunci probabil că ești într-o relație toxică.

Îți subestimează realizările.

Pare indiferent(ă) sau chiar devine ironic(ă) față de realizările tale. Într-o relație toxică, partenerul(a) tău/ta este gelos(ă) pe ceea ce obții și se simte amenințat(ă), pentru că pare inferior(ă). Așa că, în loc să te încurajeze în noii tăi pași, el/ea găsește întotdeauna ceva negativ de comentat.

Te rănește emoțional.

Într-o relație toxică pot exista incidente de abuz emoțional, comportamente precum: momente de încărcătură emoțională intensă, situații în care uneori este foarte bun(ă) cu tine și alteori îți vorbește urât, că ești lipsit(ă) de valoare și nedemn(ă) de el/ea.

Te critică constant și nu este deloc flexibil(ă) la schimbări, te slăbește și țipă la tine, te face să te simți vinovat(ă) pentru tot ceea ce se întâmplă negativ în relația voastră, invocă fapte și statistici distorsionate pentru a te convinge de vinovăție.

Nu te susține.

Într-o relație sănătoasă, partenerul(a) tău/ta este prima persoană la care apelezi pentru a te simți mai bine după o situație stresantă. Într-o relație toxică, totuși, cealaltă persoană este rece și disprețuitoare, așa că te uiți la prietenii și familia ta pentru a găsi sprijin. În care dintre cele două cazuri te-ai clasifica?

Încearcă să înțelegi natura relației tale și află dacă ceea ce trăiești cu partenerul(a) tău/ta este dragoste adevărată sau o modalitate de a te controla. Protejați-vă și oferiți-vă relația pe care o meritați!

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook