Sunteți în relația corectă atunci când sunt întrunite aceste condiții!

Cuplu triști

Iubirea, încrederea, respectul și susținerea reciprocă, afecțiunea și siguranța emoțională, sunt elemente cheie care stau la baza succesului unei relații.

Poate exista iubire reciprocă între partenerii de cuplu, însă dacă unul sau mai multe dintre aceste elemente cheie lipsesc, există mari șanse, ca în timp, să apară sentimentul de îndoială în ceea ce privește viitorul relației.

N-ar trebui să ai motive de îndoială într-o relație care întrunește următoarele condiții:

Sentimentul de siguranță.

Simți că orice s-ar întâmpla, persoana de lângă tine îți va fi alături și împreună veți depăși orice situație. Se spune că vei cunoaște cu adevărat caracterul unei persoane abia atunci când te vei certa cu ea. Dar chiar și așa, știi că oricâte certuri ai avea cu omul de lângă tine, el nu va fi capabil să îți facă rău niciodată.

El este genul care, chiar și după un scandal monstru, se asigură că ești învelită bine în timpul somnului.

Sentimentul de siguranță este esențial în dezvoltarea unei relații sănătoase. Dacă ai rețineri în a-i arăta partenerului adevăratul tău caracter, dacă alături de el nu simți că poți fi tu însăți, dacă îți este teamă să îți lași descoperită vulnerabilitatea – înseamnă că nu te afli într-o relație reală iar ceea ce trăiești este doar o minciună.

Partenerul tău tratează această relație cu onestitate, seriozitate și respect.

Pe chipul lui, când te privește, poți citi dragoste, căldură, afecțiune, implicare și bucurie, însă niciodată îndoială. Faptele lui te-au convins că această relație este tot ceea ce își dorește – că tu ești femeia care îl întregește.

Comunicarea este liantul relației, elementul care unește două jumătăți într-un întreg.

Într-o viață comună nu poate exista numai frumusețe și plăcere, mai există şi supărare, furie sau dezamăgire. Însă orice furtună se poate calma acolo unde există comunicare.

Discutând veți putea indentifica sursa problemelor, vă veţi putea vindeca rănile provocate de acestea și veți găsi cele mai bune soluții pentru a vă fortifica relația.

Ai libertatea de a-ți exprima opinia fără teama că vei fi criticată.

Știi că partenerului tău îi poți spune orice, în orice moment. Nu este nevoie să cauți o formă de a te exprima care să nu îl deranjeze, să te gândești cum să-l iei.

Nu este nevoie să îți cântărești cuvintele, pentru că oricum te înțelege dintr-o privire. De multe ori nici nu este nevoie să spui ceva, pentru că el se uită la tine și ți-o ia înainte spunând exact lucrul la care te gândeai.

Îți acordă atenție, știe să te asculte şi te susține.

Sentimentele tale sunt importante pentru el, de aceea, atunci când vorbești despre ceea ce simți, despre dorințele tale, despre visurile și idealurile tale, el este foarte atent.

Te ascultă cu interes şi se asigură că îți faci o imagine clară a ceea ce trebuie făcut, uneori chiar atrăgându-ți atenția că ți-a scăpat ceva. Nu va fi niciodată nevoie să-i cerşeşti atenția, pentru că el va fi alături de tine mereu iar tu îi vei răspunde la fel.

Chiar dacă nu înțelege mereu ce frământări ai, ori poate nu știi tu cum să îi explici, el va găsi mereu răbdarea să le analizeze punct cu punct și să tragă o concluzie. Când vine vorba despre probleme, nu există ”problema mea”, ci ”problema noastră”.

Echilibru și dezvoltare.

Fiecare relație are urcușuri și coborâșuri, însă relația în care te afli trebuie să îți confere sentimentul de liniște și echilibru. Doar într-un mediu sănătos și armonios te vei încărca cu energie pozitivă pentru a te putea dezvolta atât spiritual cât și profesional.

Când simți că partenerul te acceptă cu toate defectele și calitățile tale, când te susține pentru a putea obține și împlinirea profesională nu doar cea emoțională, când eforturile și sârguința îți sunt apreciate – nu ai cum să nu crești, să înflorești, SĂ REUȘEȘTI.

Știi că te afli în relația corectă atunci când poți înlocui definitiv ”eu” cu ”noi”. Exact! Atunci când nu te vei mai gândi doar la tine, ci la voi – abia atunci vei iubi cu adevărat!

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook