Dacă glumele tale o fac să plângă, atunci faci ceva foarte greșit!

Femeie supărată

Uneori, în timp, relația noastră devine mai confortabilă și automat începe să existe un sentiment mai mare de intimitate. Această intimitate ne apropie mai mult, creând în același timp o libertate în vorbirea noastră și, prin urmare, în modul în care glumim.

Însă, nu tot timpul glumele noastre sunt amuzante.

Uneori se pot transforma într-o insultă voalată, prezentată celuilalt ca și umor bun. Și de acolo, lucrurile devin dificile.

Ca să fiu mai concret, nu ne referim aici la glumele deja cunoscute unul altuia, care te fac să râzi de dai pe-afară și la care râdeți împreună. Ne referim aici, la cele care te pun în scenă, care fac aluzie, fie la felul în care ești îmbrăcată, fie la o emoție, un kilogram în plus sau la o situație penibilă.

Pe scurt, vorbim despre umorul făcut de partenerul tău, în ceea ce privește caracterul și caracteristicile tale.

Chiar și prima dată când ți-a aruncat o insultă și tu ai luat-o ca pe o glumă, nu a fost glumă. Și apropo, nu va fi niciodată. Nu este umor, nu este intimitate.

Un umor care implică autodeprecierea sau tachinarea este una, însă este cu totul altceva ca o glumă să facă o persoană să se simtă stânjenită, proastă, grasă, mică sau incompetentă.

Sunt destule lucruri frumoase despre voi, pe care puteți să le analizați împreună cu partenerul de cuplu.

Sunt destule lucruri amuzante cu care vă puteți tachina. Puteți râde din dragoste sau pentru că partenerul vostru s-a împiedicat și a scăpat floricelele, etc.

Dacă vreți să adăugați puțin umor relației voastre, atunci ar trebui să observați ceea ce vine dintr-o dorință de a vă relaxa puțin viața, nu ceea ce vine dintr-o dispoziție de a critica și complexa.

În general, umorul nu este ceva care ascunde insinuări, critici, amărăciune, gelozie, complex de inferioritate, jenă, nevoia de acceptare, teama de intimitate, etc. Desigur, fiecare glumă are limitele ei. Fiecare om are limitele lui. Se pot întâmpla greșeli. Poate cel care glumește, să nu știe că gluma lui a jignit.

De asemenea, ar trebui să ne amintim mereu că suntem într-o relație pentru a ne distra.

Suntem într-o relație pentru a fi iubiți și apreciați pentru ceea ce suntem cu adevărat și pentru tot ceea ce facem.

Sunt atât de multe glume frumoase despre natură, despre relații, despre dragoste, dar nu trebuie să existe o glumă care să țintească ceva despre care se întâmplă să fim sau nu fim. Ceva ce alegem să facem sau să nu facem, care este permis, dacă ne face să ne simțim inconfortabil.

Dacă te jignește, nu e vina ta, nu ești exagerată, nu te comporți ca o divă, trebuie doar să nu permiți astfel de glume.

Până la urmă, o glumă bună, este cea care îl face pe celălalt să râdă, nu cea la care râzi doar tu. Dacă râzi doar tu iar celălalt se uită stângaci la tine, atunci înseamnă că faci ceva foarte, foarte greșit.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook