Iubește-o când o ai, nu după ce te părăsește!

Iubește-o când o ai, nu după ce te părăsește!

Apeluri la 3 dimineața, la beție, prin care își declară dragostea pentru tine în timp ce plânge. Postări care zdrobesc inimile pe Facebook, dorind să-ți demonstreze ceea ce nu a putut demonstra în timp ce erați împreună. El încă te iubește.

Să facem o scurtă lecție de limbă română. “Încă”: adverb de timp care afirmă că acțiunea la care te referi a început la un moment dat în trecut și continuă fără încetare până acum.

Înțelegi ce încerc să explic? Dacă “încă” iubești o persoană, înseamnă că ai iubit-o înainte. De înțeles și acceptabil. Singurul lucru pe care nu-l pot înțelege este cum ai ajuns să pierzi această persoană, dacă a existat această dragoste înainte.

Pentru că, altfel, de ce ai ajunge singur și dezolat, să-ți proclami iubirea oriunde te-ai afla și oriunde ai sta, în speranța că mesajul tău va ajunge la sufletul celei interesate? Îți spun eu care a fost problema. Nu ți-ai arătat suficient dragostea, ai luat totul de la sine înțeles și când ea nu a mai suportat și te-a părăsit, ți-ai dat seama brusc că o iubești.

Ai eșuat lamentabil și acum alergi după ea și nu reușești să o aduci înapoi.

În evadarea ei, ai pierdut-o definitiv. Nu-i mai pasă de dragostea ta. S-a săturat să tot aștepte să găsești timp pentru a-ți arăta dragostea. Ceva s-a întâmplat mereu, a intervenit ceva întotdeauna în ultimul moment și ai amânat.

Uneori oboseala care te copleșise, alteori filmul ăla blestemat pe care nu ai vrut să-l ratezi. Iar pe ea ai lăsat-o mereu pe plan secund, pentru că știai că va da dovadă de înțelegere.

Nimeni nu contestă că nu ai avut cele mai bune intenții.

Dragostea este un sentiment care se manifestă în acțiuni, iar tu fix acolo ai pierdut jocul. Nu este suficient ca o mamă să-și iubească copilul dacă nu îi arată această iubire, hrănindu-l și îngrijindu-l.

Orice ai iubi, trebuie să-ți pese și să ai grijă, altfel pierzi pentru totdeauna. Ce ar trebui să facă ea acum, că alergi după ea? Nu puteai, nu aveai timp, în momentele care îi sfâșiau sufletul, să îi acorzi o privire și o îmbrățișare duioasă?

Și dintr-o dată, acum, că o pierzi, ai tot timpul din lume să o recâștigi. Dintr-o dată vezi ceea ce nu ai văzut de luni sau poate de de ani de zile. Oamenii nu sunt bilete la loterie. Și dacă povestea ta s-a încheiat cu ea, atunci chiar dacă te duci și cânți sub casa ei, nu mai există întoarcere.

Nu vei rămâne decât cu rușinea și, poate, cu o poveste de spus. În esență, ceea ce s-a întâmplat este problema. Ai căzut în capcană și ai luat totul de bun, deși știi bine că nimic nu este de la sine înțeles în viața asta. Ai uitat și ți s-a permis să uiți. Și cu cât ai uitat mai mult, cu atât zidurile dintre voi creșteau, cu tine în exterior. Acum, nu le mai poți trece nici măcar cu frânghiile.

Relațiile nu sunt într-un singur sens.

Ceea ce primești, trebuie să oferi. Femeile s-au săturat de iubire unilaterală. Și știi, doare mai mult să te simți singur și neputincios, având lângă o persoană care teoretic este a ta, decât să fii singur în viață, în general.

Când ești cu o femeie, iubește-o. Când pleacă, capitolul cu numele tău va fi închis și nicio conversație, oricât de frumoasă și de puternică ar fi, nu o va face să se întoarcă. Cu alte cuvinte, s-a săturat.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook