Nu toate căsătoriile “ucid” dragostea…

Nu toate căsătoriile “ucid” dragostea...

„Căsătoria ucide dragostea” sau cel puțin așa se spune. Dar este așa sau este doar un mit care continuă să fie reprodus? Există și iubiri care rezistă în timp sau sunt ele o utopie în zilele noastre?

Singurul lucru cert este că în viață nimic nu este doar alb și negru și, prin urmare, nu ar trebui să fim absoluți și să avansăm în cursul unei căsătorii sau al unei relații pe termen lung.

Din păcate, condițiile vremurilor de astăzi fac relațiile cu partenerii și mai dificile.

Pretențiile din domeniul profesional, ritmul alert al vieții de zi cu zi, timpul petrecut în afara casei pentru a ajunge dintr-un punct în altul, sunt factori care nu numai că nu favorizează relația de cuplu, dar o subminează adesea.

În plus, rutina vieții de zi cu zi în care, precum un robot bine programat, repeți rutina în fiecare zi de parcă o zi nu ar fi diferită față de precedenta, în timp ce încerci să satisfaci nevoile familiei, nevoile copiilor și nevoile locuinței tale. Acest lucru te face să fii din ce în ce mai lipsit de energie, neștiind unde ai putea găsi alte provizii.

În mod obiectiv, seria de mai sus poate fi viața de zi cu zi a multor oameni.

Dar ce face ca unele iubiri să reziste și să nu fie consumate de timp? Ce este diferit la aceste cupluri care mențin flacăra aprinsă și continuă, după câțiva ani de relație, să-și găsească partenerul interesant și să se distreze împreună?

“Secretul” constă în legătura pe care o au! Cu cât se simt mai aproape emoțional unul de celălalt, cu atât împărtășesc mai mult și cu cât continuă să fie mai entuziasmați unul de celălalt, cu atât dragostea lor va rezista mai mult în timp.

Aceste cupluri au învățat să iubească profund și să se accepte reciproc necondiționat.

Ei acceptă unicitatea persoanei din fața lor, fără să fie de acord cu totul. Ei au învățat să iubească necondiționat și aceasta este o iubire care îndură încercări și rezistă în timp. A iubi necondiționat înseamnă că te iubesc pentru ceea ce ești, nu pentru cine mi-aș dori să fii.

Dar cel mai important, pentru a ajunge în acest punct, au învățat să iubească și să se accepte necondiționat. Numai dacă putem face asta pentru noi înșine, o putem face pentru partenerul nostru.

Rezultatul tuturor celor de mai sus sunt momentele pe care ei le petrec trăindu-le, fiind acolo, în “aici” și “acum”, fără al doilea sau al treilea gând. Ceea ce îi deranjează, îi enervează, îi spun fără ezitare partenerului lor, întrucât știu că aceste cuvinte sunt urmate de onestitate și nu de suspiciune.

Așa se construiește o relație și o iubire care va rezista în timp și care va avea baze solide. Nu este utopie sau egoism să ceri asta într-o relație. Dar secretul este să lucrăm la asta mai întâi cu noi înșine!

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook