Există femei care își dedică întreaga viață să facă totul pentru alții…

Există femei care își dedică întreaga viață să facă totul pentru alții...

Sunt femei care își dedică întreaga viață să facă totul pentru ceilalți: pentru copiii pe care îi cresc, pentru rudele care depind de ele, pentru relația lor și, uneori, au prea multe ocupații.

Cu toții cunoaștem o astfel de femeie.

Există și bărbați care manifestă aceste caracteristici de abnegație și devotament față de fiecare membru al cercului lor social.

Cu toate acestea, după cum știți deja, acest tip de personalitate este mai frecvent la femei. Sunt milioane de femei care fac totul pentru ceilalți și oferă mult în timp ce primesc puțin. Aceste femei dau totul și nu au grijă de ele însele.

Dar multe nu își dau seama cum le poate afecta acest lucru pe termen lung.

Totul are o limită. Mai devreme sau mai târziu, această “investiție” devine o povară emoțională și psihologică. Chiar dacă mintea îți spune să mergi mai departe, corpul tău își atinge limitele și se îmbolnăvește. Corpul tău suferă.

Dacă ești una dintre aceste femei, dacă în cele din urmă te trezești copleșită și cu schimbări constante de dispoziție, obligă-te să te odihnești. Încetinește ritmul vieții tale și gândește-te la următoarele cinci întrebări. Te vor ajuta foarte mult.

1. Cât timp a trecut de când nu te-ai bucurat de pace și liniște?

Tăcerea este sănătoasă pentru creierul tău. De asemenea, aduce pace în gândurile tale. Fă o „baie” zilnică de liniște și singurătate. Acest lucru te va ajuta să îți începi ziua bine. În plus, este ceva care te ajută să te conectezi cu tine însăți.

Unele femei sunt obișnuite să-și petreacă cea mai mare parte a zilei având grijă de ceilalți. Aceasta înseamnă că au grijă de rudele aflate în întreținere, de copii, părinți, etc. În general, aceste femei nu se bucură de momente private, liniștite și de liniște cu ele însele, de care avem cu toții nevoie atunci când ne simțim stresați.

Cu alte cuvinte, există mulți oameni care sunt obișnuiți cu niveluri ridicate de activitate și presiune de lucru. Ei văd tăcerea și singurătatea ca pe ceva ciudat și inutil. În acest caz, este aproape necesar să găsești o oră de liniște pentru tine. Beneficiile sunt imediate.

2. Ai conversații semnificative?

Conversațiile semnificative sunt cele pe care le avem cu oameni care ne pot asculta și ne pot înțelege. Acești oameni pot fi prieteni și rude, cu care avem o legătură emoțională și intelectuală.

În același timp, acest tip de discuție este ceea ce îți permite să scapi de griji. Aceste conversații îți permit să aprofundezi anumite aspecte ale vieții tale de zi cu zi, astfel încât să câștigi o nouă perspectivă.

Într-o lume care curge în ritm rapid și stresant, conversațiile semnificative își pierd valoarea. Încurajează întâlnirile față în față, pentru a vorbi despre subiecte serioase și ușoare. Încurajează întâlnirile în care îți hrănești emoțiile și te conectezi cu adevărat cu ceilalți.

3. Deși crezi că poți face totul, nu poți. Ai dreptul de a protesta.

Nu, ziua nu are 30 de ore și, nu, nu poți oferi oricui 90% din timpul tău. A spune „Pot face orice” și „Trebuie să fac tot ce se așteaptă de la mine”, mai devreme sau mai târziu, nu te va duce nicăieri.

Dar probabil că nu știi cum să spui „nu pot”. În orice caz, este necesar și sănătos să începi să rostești, cu voce tare, una dintre următoarele fraze:

– Azi nu pot. Nu te pot ajuta.
– Nu, nu cred că te voi putea ajuta în următoarele zile. Am nevoie de ceva timp pentru mine.
– Nu, am decis că nu pot face tot ceea ce îmi ceri.
– Nu mă simt bine și trebuie să am mai multă grijă de mine.

4. Fii mândră de tine și apreciază-te în fiecare zi.

Femeile care sunt obișnuite să facă totul pentru alții, se simt nerecunoscute. Încetul cu încetul, oamenii din jurul unei femei de acest gen, presupun că ea va fi mereu acolo pentru ei. Ea va fi acolo să-i ajute, să-i sprijine, să-i întărească, să le dea o mână de ajutor și să aibă grijă de toate.

Cu toate acestea, dacă alții nu observă lucrurile bune pe care le faci, ar trebui să înceapă să le facă ei înșiși. Nu este nimic rău în a te aprecia sau în a te iubi. Nu este rău să te simți mândră de fiecare lucru bun pe care îl faci și să te susții în fiecare zi.

5. Învață să ai grijă de tine.

Dacă există un lucru pe care îl știi perfect, este să ai grijă de ceilalți. Ei (ceilalți) îți definesc timpul, emoțiile, grija, atenția și energia. Ce zici să începi să ai puțin mai multă grijă de tine? Începe de aici:

– Fă-ți timp pentru tine.
– Fă-ți un cadou. Cumpără-ți ceva care îți place.
– Fă ceva ce îți place în fiecare zi.
– Călătorește.

– Ai grijă de aspectul tău.
– Fă-ți prieteni care te fac să râzi.
Nu amâna să implementezi ideile de mai sus. Schimbă-ți viața dacă realizezi că ai nevoie de o schimbare și dacă ești una dintre acele femei care fac totul pentru alții.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook