Filmele romantice previn divorțurile…

Cuplu care se uită la filme

Psihologii spun că atunci când un cuplu se uită împreună la filme romantice, șansele de divorț sunt reduse. Bineînțeles, nu trebuie să vedem toate cuplurile la cinematograf pentru a sărbători Ziua Îndrăgostiților. Există și alte lucruri care ajută la menținerea unei relații.

Nu știm dacă, într-adevăr, ceea ce susțin experții este adevărat în toate cazurile, însă dacă vrei să ai o „listă aproximativă” a unora dintre cele mai romantice filme din istoria cinematografică, aruncă o privire de mai jos:

1. Notoriu (Notorious)

Poate unul dintre cele mai romantice filme ale lui Hitchcock, cu Cary Grant și Ingrid Bergman în rolurile principale. Ea o joacă pe fiica unui criminal nazist de război. Cei doi se îndrăgostesc și el o convinge să-și spioneze rudele germane care locuiesc acum în Brazilia.

Ea se căsătorește cu altcineva, în timp ce este încă îndrăgostită de Grant. Scena în care se sărută, se despart, apoi se sărută din nou, etc. fusese filmată în așa fel încât să ridice termometrele vremii… la înălțime!

2. Dr. Jivago

Yuri Zhivago (Omar Sharif) și Lara (Julie Christie) sunt amândoi nefericiți în căsniciile lor, când se îndrăgostesc nebunește unul de celălalt. Scenele care îi arată că “fură” ceva timp pentru a petrece împreună într-o baracă izolată în zăpadă, unde îi scrie poezii de dragoste… sparg până și cele mai “reci” inimi.

3. O afacere de reținut (An Affair to Remember)

Nick Ferrante (Cary Grant) și o cântăreață de club de noapte, Terri McKay (Deborah Kerr), se întâlnesc pe o navă cu destinația America și se îndrăgostesc, deși ambii sunt deja logodiți.

Înainte de a ajunge, își promit reciproc să se reîntâlnească peste șase luni pe acoperișul Empire State Building. Trec lunile și vine ziua întâlnirii, dar un accident pe care Teri îl are pe drum le împiedică întâlnirea. El crede că ea l-a abandonat, dar în sfârșit află ce s-a întâmplat cu adevărat…

4. Un loc la soare (A Place in the Sun)

Unele dintre cele mai bune filme de dragoste sunt cele despre iubiri neîmpărtășite. La fel este și povestea lui Montgomery Clift, despre tânăra bogată (Elizabeth Taylor), căreia nu-i vine să creadă că și ea îl iubește.

5. Este o viață minunată (It’s a Wonderful Life)

Este unul dintre cele mai îndrăgite filme ale cinematografiei americane, care se vede de obicei în perioada sărbătorilor de Crăciun. Dragostea lui Mary (Donna Reed) și George (Jimmy Stewart) întâmpină multe obstacole, cum ar fi atunci când descoperă că banii economisiți pentru luna lor de miere fac aripi…

Prietenii și soția lui transformă o casă veche într-o casă fără speranță, suită romantică pentru ei doi, chiar dacă acoperișul cade deasupra lor.

6. Spune orice (Say Anything)

Veșnic optimistul Lloyd Dobler (John Cusack) se luptă să cucerească inima lui Diane Court (Ione Skye), cea mai frumoasă, inteligentă, dar de neatins liceană. Când ea îi răspunde sentimentelor lui, toată lumea va fi surprinsă, dar mai ales Lloyd însuși.

Totul merge bine până când tatăl supra-protector al lui Diane, divorțat, află despre aventura lor și nu pare mulțumit. În cele din urmă, va fi nevoie de mai mult decât de puterea iubirii pentru a depăși obstacolele.

7. Ultimul mohican (The Last of the Mohicans)

Dragostea lui Cora (Madeleine Stowe) și a lui Hawkeye (Daniel Day Lewis) crește încet pe măsură ce el o însoțește pe ea și pe sora ei prin junglă pentru a-și găsi tatăl. Atracția pe care o simt unul pentru celălalt crește încet, până când cei doi izbucnesc într-un sărut pasional… fără a fi nevoie să spună altceva.

8. Rațiune și simțire (Sense and Sensibility)

Două surori – sensibila Elinor (Emma Thompson) și impetuoasa Marianne (Kate Winslet) – se îndrăgostesc și cunosc dezamăgirea de a realiza că persoana pe care o iubesc nu va fi niciodată a lor.

9. 10 lucruri pe care le urăsc la tine (10 Things I Hate About You)

Adaptând Mica Sirenă a lui Shakespeare, povestea urmărește două surori care se confruntă cu un tată strict. Cea mică vrea să iasă, să se distreze, să-și trăiască viața, dar celei mari… probabil că nu-i pasă. Heath Ledger în rolul misteriosului Patrick Verona îi cântă lui Kat Stratford (Julia Stiles) „You’re just too good to be true”…

10. Ceva Nou (Something new)

O comedie romantică cu Sanaa Lathan, o femei de afaceri ambițioasă care știe exact ce își dorește de la un bărbat și fermecătorul și relaxatul grădinar Simon Baker. Se îndrăgostește de el, în ciuda obiecțiilor prietenilor și familiei ei, iar în momentul în care anunță pe toată lumea că el este cealaltă jumătate a ei… te va face să te întrebi de ce nu ai început să-ți săruți deja cealaltă jumătate!

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook