Înțelegerea, tandrețea și în primul rând încrederea, valorează mai mult decât „te iubesc”

Cuplu care aleargă într-un lan de grâu

Se spune că dragostea nu are nevoie de cuvinte și sunt tot mai convins că este așa.

În primul rând, nu întotdeauna cuvintele pot exprima ceea ce o persoană simte. Oamenii simt diferit, însă folosesc aceleași cuvinte. Spunem „te iubesc”, „mi-e dor de tine”, dar nu putem spune cât de mult și cum se manifestă în sufletul nostru aceste cuvinte.

Înțelegerea, tandrețea și în primul rând încrederea, valorează mai mult decât „te iubesc”, „mi-e dor de tine”, sau „nu pot trăi fără tine”.

Nu avem nevoie de cuvinte pentru a exprima ceea ce inima simte.

Cuvintele sunt inventate de om, însă emoțiile, sentimentele, apropierea de oameni, sunt un dar de la Dumnezeu. Dacă nu ar exista vorbirea, cum ne-am mai dovedi iubirea pentru cineva?

Trăim într-o lume care evoluează constant iar tehnologia, în loc să ne apropie, ne desparte. Vorbim unii cu ceilalți, dar nu față în față. Iubim mai mult cuvintele decât persoanele.

Aud tot mai des despre cupluri care s-au cunoscut pe internet, ba chiar că s-au îndrăgostit fără măcar să se cunoască personal. Cum te poți îndrăgosti de cineva pe care nu l-ai privit niciodată în ochi, sau pe care nu l-ai atins.

Aceste persoane, de fapt, se indrăgostesc de cuvintele care le sunt adresate. Oare aceste cuvinte reflectă cu adevărat ceea ce un om simte, sau sunt sentimentele și emoțiile altei persoane – un text copiat. Cuvintele pot fi frumoase, însă ar trebui să apreciem mai mult tăcerea, faptele și iubirea fără cuvinte.

Cum poți iubi fără cuvinte:

Cineva care te iubește, nu te va lăsa niciodată – îți va fi tot timpul alături. Nu va considera că tristețea sau lacrimile tale sunt fără motiv, ci va fi interesat să afle mai multe detalii.

Va fi lângă tine și te va sprijini să treci peste orice obstacol al vieții, chiar dacă tu îl respingi spunându-i că te descurci singură. Va găsi întotdeauna timp pentru tine și va face orice măcar să îți audă vocea. Îți va aprecia fidelitatea și te va recompensa cu loialitatea lui.

Va știi să te facă să te simți unică, specială și frumoasă. Te va respecta și îți va purta de grijă ca unui copil. Va fi adeptul faptelor, nu al vorbelor. Nu te va lăsa să îți faci griji și va prelua el toate responsabilitățiile de pe umerii tăi – te va proteja.

Îți va admira trupul, însă îți va iubi sufletul.

Nu-ți va vorbi urât niciodată, chiar dacă uneori mai ajungeți la mici certuri. Nu te va lăsa să rămâi tristă – va face absolut orice pentru a te împăca, chiar dacă poate tu ești cea care a greșit.

Va știi ce îți dorești fără ca tu să i-o spui. Nu va face glume despre naivitatea ta, ba chiar mai mult te va adora pentru asta. Nu îți va da motive să te îndoiești de el.

Nu te va minți și nu își va lua angajamente pe care nu le poate respecta. Sensul cuvintelor „te iubesc” vor căpăta mai mult conținut dacă face toate aceste lucruri, iar tu vei fi cu adevărat fericită.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook