Nu există o persoană rea, există o persoană rănită care reacționează într-un mod rău…

Nu există o persoană rea, există o persoană rănită care reacționează într-un mod rău...

De mai multe ori, observăm în mediul nostru oameni pe care, într-un cuvânt, i-am descrie ca fiind negativi. Oameni care, prin comportamentul lor, își devalorizează propria viață, precum și pe oamenii din jurul lor.

Ei sunt cei care uită că viețile lor sunt așa cum au fost modelate de propriile lor alegeri. Ei judecă imaginea exterioară a unei persoane, găsind mereu ceva inacceptabil, ceva greșit, astfel încât, prin comparație, ei să simtă că sunt superiori celorlalți.

Acești oameni, ca trăsătură comună, au negativitate, critică și disprețuire. Nu prea se conectează cu nimeni, aparent arată că se pot conecta, dar totul este superficial și temporar.

Ei sunt de obicei singuri și izolați, având convingerea fundamentală că viața este nedreaptă cu ei și că aceasta le dăruiește cu generozitate celor mai puțin inteligenți sau care nu merită. În felul lor unic, provoacă frică prin prezența lor dar, în esență, ceea ce provoacă frică în alții, este felul întunecat prin care văd totul în jurul lor – de fapt este o reflexie a ceea ce au în suflete.

Ei prezintă o imagine complet diferită de cea pe care o simt de fapt despre ei înșiși. Ei par, dar nu sunt.

Sunt băgăcioși în viețile celorlalți. Ei își analizează fiecare gând și găsesc întotdeauna dovezi prin care să dovedească că au dreptate. Dar în realitate sunt oameni care nu au fost iubiți suficient sau, cel puțin, atât cât și-ar fi dorit.

Sunt oameni care și-au înghețat sentimentele, pentru că nimeni nu s-a apropiat suficient de mult de ei pentru a-i încălzi. În adâncul sufletului lor și subconștient, ei cred că nu merită să fie iubiți. Le este frică de intimitatea cu ceilalți pentru că, în esență, le este frică de respingere. Este mai bine să discreditezi decât să fii discreditat.

Cu adevărat, dacă poți evita prima impresie pe care ți-o dă o astfel de persoană, care este de obicei negativitatea, și te uiți puțin mai profund, vei simpatiza cu ea, pentru că vei vedea că aceasta suferă. Vei vedea, pur și simplu, că discursul critic al acestei persoane, ascunde frica și simte o lipsă de iubire.

Întunericul care se răspândește și pe care îl simți în aura acestei persoane, nu este altceva decât teama ei de singurătate și abandon.

Oricine sau orice o aduce în contact cu această frică, o poate determina să devină rea, foarte rea.

Persoana negativă este acel copil care nu a fost îmbrățișat suficient, care nu a fost auzit și, poate, căruia nu i s-a acordat atenția corespunzătoare. Copilul defavorizat care a devenit un adult negativ. Adevărul este că nu există o persoană rea, dar există o persoană rănită care reacționează într-un mod rău.

Cu toate acestea, în orice persoană toxică, negativă și critică, există și puncte foarte luminoase care s-ar putea să nu se vadă atunci când se scufundă în întuneric. Alchimia are loc atunci când o persoană pozitivă se poate concentra pe aspectele pozitive ale unei astfel de persoane și nu doar pe cele negative.

Pentru a judeca o persoană în mod obiectiv, trebuie să includem și să îi acceptăm aspectele negative și pozitive. Dar mai întâi trebuie să dezvoltăm acest proces în noi înșine. Acceptarea de sine și iubirea de sine este cea mai importantă lucrare a noastră în viață, pentru că pur și simplu această muncă se va reflecta în mediul nostru și în societatea în care trăim.

Cu ochii cu care ne vedem pe noi înșine, cu aceiași ochi îi vom vedea pe alții.

Alegerea este a noastră. Nu este suficient să arăți, ci și să fii. Nu este suficient să spui că ești pozitiv, ci chiar să fii. Pentru că, conștiința și spiritualitatea unei persoane, pot fi văzute și distinse în viață prin însăși acțiunile sale, prin însăși atitudinea sa în viață.

Atunci când poate fi un exemplu în cadrul unui întreg sistem, plin de vechi credințe perpetuate de timp și de ego-uri false, care vor să se numească oameni superiori.

Superioritatea înseamnă să poți fi conectat cu tot ce există în viață, cu fiecare făptură și să poți să simți și să vezi frumusețea ei.

Pentru că sufletele sunt frumoase – personalitatea pe care o dezvoltăm ascunde frumusețea sufletului. Pentru că unitatea poate crea un grup, mai multe grupuri pot crea un sistem și o întreagă societate, dar și o lume mai frumoasă, cu mai multă conștientizare.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook