Nu merită să-ți murdărești sufletul pentru cineva care te-a rănit…

Nu merită să-ți murdărești sufletul pentru cineva care te-a rănit...

Înainte de a face rău unui semen, pune-te în locul lui, vezi ce te determină să cazi în actul răzbunării.

Sunt mii de oameni care merită să fie pedepsiți pentru păcatele lor. Păcat nu este doar necredință, ci și furt, trădare, necinste, minciună, lipsă de respect față de semeni. Dar nu avem ungerea necesară pentru a face dreptate, există o putere superioară care știe cel mai bine.

Înainte de a face rău unei ființe umane, gândește-te mai întâi că nu merită să-ți murdărești sufletul, sau să lași acțiunile acelei persoane să te transforme în ceva ce nu ești.

De multe ori, pentru a merge mai departe, trebuie să lăsăm lucrurile deoparte, oricât de mult ne-ar răni, este cel mai bun cadou pentru noi înșine. Înseamnă că avem percepție, demnitate, superioritate, virtuți pe care nicio altă persoană nu le posedă.

Este deja nefericit, din moment ce tot ceea ce a comis îl cântărește, deși nu poate înțelege, sau nu vrea, pentru că nu-i servește interesului.

Înainte de a face rău cuiva, gândește-te la copiii tăi (chiar dacă nu ai unul, poate că în viitor vei avea unul), cu siguranță nu vrei să plătească pentru greșelile tale și să fie pedepsiți pentru ele. Dimpotrivă, vrei să fie mândri, dar dacă îi rănești pe alții, nu vei reuși ceea ce ți-ai propus.

Înainte de a face rău cuiva, gândește-te mai întâi la ce ți-a oferit acea persoană și dacă nu cumva cel care a greșit nu ești chiar tu.

Dacă această persoană a fost mereu alături de tine, ori de câte ori ai nevoie de ea. Dacă și-a părăsit slujba de fiecare dată să alerge spre tine, sau să vorbească cu tine la telefon. Dacă și-a compromis integritatea pentru tine, la cererea ta.

Dacă ai avut o relație profesională cu cineva și pe acea persoană nu o plăteai atât de bine pe cât merita, în schimb ea te-a îmbrățișat ca pe propria sa persoană, ca pe un vechi prieten și a încercat să te ajute într-un mod semnificativ.

Dacă a înțeles că ai vrut să profiți de ea și nu ți-a permis.

De multe ori, nu vrem să auzim adevărul. Dacă nu putem aprecia efortul și atitudinea celuilalt care ne-a susținut, măcar să nu-i căutăm răul, este un păcat mare. Așa cum nu trebuie să permitem poverilor vieții, care merită o pedeapsă cinstită, să ne tragă în jos.

Adevărul strălucește mereu, sufletul fiecăruia știe cel mai bine.

Este păcat să perpetuezi situațiile negative, și nu pe cele creative, pline de optimism și iubire.

Dacă nu putem ierta, care este idealul, trebuie măcar să-l lăsăm deoparte pe cel care ne-a greșit, pentru protecția sănătății noastre mintale. La urma urmei, cine nu a greșit? Trebuie doar să-ți dai seama când greșești și să regreți cu adevărat. Există întotdeauna loc pentru auto-îmbunătățire.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook