Oamenii te îndepărtează atunci când, ei înșiși, sunt dezavantajați…

Femeie singură pe un câmp

Cei cu stima de sine scăzută, ar trebui tratați ca niște copii.

Ca niște copii cărora, din păcate, li s-au predat doar anumite lecții. Unii, ori nu și-au învățat materia, ori nu li s-a predat lecția de bază care să devină o sursă de inspirație pentru viața lor.

Această lecție, este una dificilă și are mai multe efecte asupra celui care o învață decât asupra celui care o predă. De aceea, educația pe care o are, de multe ori, are legătură cu mediul în care a crescut, cu mentorii săi (dacă i-a avut), cu oamenii care i-au fost în preajmă, etc.

Oamenii te îndepărtează atunci când, ei înșiși, sunt dezavantajați.

Ei nu pot accepta să fie în dezavantaj față de o persoană sau o situație, astfel încât, ei vor să poată scăpa de complexul lor de inferioritate, schimbându-se și mergând mai departe.

Așadar, lecția are de-a face cu modul în care ar trebui să se ocupe acești oameni, care suferă, de ei înșiși, dar și despre cum să nu fie influențați de vorbirea și de viciile lor.

Lecția se numește „RESPECT”.

Dacă acest cuvânt ar exista în vocabularul și în viața fiecăruia, nu ar exista fenomene care să slăbească ființa umană. Cel care nu respectă și, fără motiv, respinge principiile de viață ale altora, nu merită să rămână.

Așa că, oricine are o stimă de sine scăzută, ar trebui să înțeleagă că nu ar trebui să se simtă așa. Nu este vina lor. Cei care l-au condus în această situație, au avut, evident, o problemă cu ei înșiși.

Ideea este că această mentalitate nu trebuie să continue, să nu i se dea lecții care să-l îndepărteze și în același timp să-l doară.

Pentru că există și inimi în această lume crudă în care trăim, care sunt foarte sensibile, care au nevoie de putere și de cuvinte care să le atingă ușor sufletul și să nu le rănească.

Responsabilitatea revine profesorilor, iar profesorii acestui curs ar trebuie să fim cu toții. Fiecare în cartierul său, la locul său de muncă, în viața de zi cu zi. Și asta pentru că cine învață cuvântul „respect” și știe ce reprezintă, atunci este un profesor pentru cel care încă nu-l cunoaște.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook