Psihologii dezvăluie 10 lucruri pe care un cuplu ar trebui să le facă pentru a evita divorțul!

Psihologii dezvăluie 10 lucruri pe care un cuplu ar trebui să le facă pentru a evita divorțul!

Potrivit statisticilor, divorțurile au crescut rapid în ultimii ani. Tot mai multe cupluri tinere, în principal, decid să pună capăt căsătoriei, divorțând de comun acord. Toată lumea și-ar dori să aibă o căsnicie fericită pentru anii următori și ar fi bine să urmați sfaturile științei pentru a realiza asta.

Am făcut o listă cu sfaturi de la psihologi, pe care vi le prezint pentru a vedea cum să evitați greșelile și să vă salvați căsnicia.

1. Respectați-vă unul pe celălalt.

Respectul reciproc este pilonul unei căsnicii fericite. Chiar și atunci când ești supărat, exprimă-te cu respect. Respectul vă permite să evitați situațiile în care unul dintre cei doi parteneri simte că cealaltă jumătate îl manipulează și pune presiune asupra lui.

2. Nu-ți compara partenerul cu alții.

Nu vă comparați partenerul cu soții sau cu partenerii altor persoane, în special cu cineva pe care îl cunoașteți pe rețele sociale, precum Instagram sau Facebook.

Amintiți-vă că oamenii aleg adesea să nu arate cine sunt cu adevărat, ci ceea ce și-ar dori să fie în viața și în relațiile lor. Așa că, atunci când alte soții vă spun că bărbații lor le dau flori în fiecare zi, că le duc la restaurante scumpe sau cumpără cadouri scumpe, probabil că este o minciună. Chiar dacă o fac, nu înseamnă neapărat că aceste cupluri sunt fericite.

3. Fii în formă și ai grijă de tine.

Ai întotdeauna grijă de tine. O căsnicie fericită se bazează pe un s3x bun. Cui nu-i place să vadă o persoană atrăgătoare? Fii sănătoasă și în formă bună. Gândește-te cum trebuie să arăți atunci când partenerul tău te vede chiar și în casă. Un corp atletic și o ținută confortabilă, dar sexy, în interiorul casei este ținuta cea mai bună pe care o poți alege. Această regulă se aplică atât bărbaților, cât și femeilor.

4. Soțul este prima ta prioritate și apoi copiii.

Părinții ar trebui să-și ofere dragostea în mod altruist și să fie mereu acolo pentru copiii lor. Dar ar fi greșit dacă își sacrifică căsătoria pentru aceștia. În primul rând, dacă copiii tăi sunt centrul constant al atenției tale, atunci acest lucru nu va fi bine pentru ei.

De asemenea, cuplul căsătorit este nucleul familiei. În sfârșit, nu uitați că într-o zi copiii vor crește și vor pleca de acasă. Atunci voi doi veți fi singuri și veți înfrunta trista realitate că nu a mai rămas nimic în căsnicia voastră, decât o persoană pe care nu o mai iubiți. Întreabă-te dacă asta ai vrea să ți se întâmple.

5. Iertați-vă unul pe celălalt.

Nimeni nu este perfect și toți facem greșeli. Fiecare relație provoacă neînțelegeri și partenerii sunt răniți. Dacă nu se pot ierta unul pe celălalt, atunci, în timp, relația se va prăbuși sub greutatea nemulțumirilor acumulate.

6. Nu încerca să-ți schimbi partenerul.

Oamenii cred în mod eronat că își pot schimba soțul. Fiecare are defectele lui și este aproape imposibil să-ți transformi partenerul în ceea ce vrei tu să fie. Lucrurile pe care nu ar trebui să încerci niciodată să le schimbi, sunt obiceiurile proaste, opiniile religioase, relațiile cu părinții, hobby-urile, felul în care vede lumea și prioritățile sale, Dar este bine să stabilim obiceiuri familiale reciproce, despre care toți vor fi de acord că sunt plăcute.

7. Evită cuvintele mari, în special cuvântul “divorț”.

Încercați să evitați expresii precum: „Dacă vei continua așa, te voi părăsi”. Și nu spune niciodată cuvântul “divorț”. Dacă ai de gând să spui asta, atunci fii pregătit(ă) să te vezi cu un avocat. Să nu cazi în genunchi mai târziu spunând „Nu am vrut să spun asta”. Partenerul tău poate spune brusc: „Foarte bine. Pleacă de aici”.

Astfel de fraze, adesea spuse cu furie, nu sunt uitate. Chiar și atunci când vă împăcați, șansele de a ajunge la divorț vor fi crescute.

8. Controlează-ți emoțiile.

Încearcă să-ți spui „Oprește-te!” înainte să insulți persoana iubită. Dacă simțiți că nu te poți controla, fă o pauză, respiră adânc și mergi la plimbare. Doar nu-l folosi plimbarea ca pedeapsă de abandon pentru partenerul tău. Spune-i că te vei întoarce să vorbești atunci când te vei calma. Și ține-ți cuvântul cu orice preț.

9. Nu vorbi niciodată de rău partenerul tău.

Nu spune niciodată altora lucruri rele despre partenerul tău. Nici măcar mamei tale. Nici măcar prietenilor tăi. După cearta voastră, veți uita totul și vă veți ierta unul pe celălalt, dar mama și prietenii voștri nu o vor face. Atunci partenerul tău va trebui să facă față unui climat negativ pentru el, pentru că ar putea fi tratat prost.

Când lucrurile sunt cu adevărat grele, începe să vorbești mai întâi deschizându-ți inima către soțul tău. Dacă chiar trebuie să împărtășiți situația neplăcută cu altcineva, fă o ședință cu un psiholog

10. Învață cum partenerul tău își arată dragostea. Fiecare vorbește propriul „limbaj al iubirii”.

Limbajul tău poate diferi de cel al partenerului tău. O poate arăta cu cuvinte de sprijin și laudă, poate cu o atingere și grijă sau chiar cu lucruri materiale precum cadourile. Fiecare dintre noi avem un „limbaj al iubirii”. Indiferent care este al partenerul tău, învață-l și folosește-l.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook