12 semne de avertizare că ești manipulat psihologic…

Bărbat cu privire dură

„Fac asta de mult timp – manipulez oamenii pentru a obține ceea ce vreau. De aceea crezi că mă iubești. Pentru că te-am rupt și te-am construit din nou ca să te fac să crezi. Nu a fost un accident.” – Caleb – CJ Roberts, Seduced in the Dark.

Manipulatorii psihologici nu vin în viața noastră ca străini. Ei sunt peste tot în jurul nostru, în prietenii și familia noastră. Spre deosebire de oamenii buni pe care îi întâlnim, ei ne folosesc în avantajul lor și ne lasă devastați de îndată ce își fac treaba.

Ei ne fac rău în așa fel, încât ne este greu să înțelegem intențiile lor rele din prima clipă. Dacă observăm cu atenție, există 12 semne care dezvăluie cu adevărat că cineva este manipulat psihologic:

Ei se bazează pe nesiguranța ta.

Manipulatorul nu va dori niciodată să te simți puternic. Deci, el îți va câștiga încrederea pentru a-ți cunoaște nesiguranța. Odată ce va afla aceste secrete, le va folosi împotriva ta și te va ataca sub forma unor tachinări subtile sau a unui umor negru.

Te vor împinge.

Manipulatorii vor întotdeauna să facă lucrurile rapid. Dacă vor ceva de la tine, vor face să pară urgent și te vor împinge într-o situație incomodă, să o faci pentru ei.

Te fac să te simți vinovat.

Este una dintre tehnicile folosite de manipulatori. Ei te vor face să te simți vinovat pentru tot și, odată ce vei ceda, vei face tot posibilul să-l mulțumești pe manipulator și să alungi acel sentiment de vinovăție.

Îți vor arăta statistici pentru a te asupri.

Dacă îți arată multe fapte și multe dovezi într-o ceartă, asta nu înseamnă că știu mai multe decât tine. Înseamnă că folosesc statistici doar pentru a te face să te simți inferior lor și astfel să te împiedică să câștigi lupta. Rezultatul final este că acceptați că au dreptate.

Vor folosi forma agresiunii pasive.

A fi tăcut și indiferent este un mod de a te determina să faci lucruri pentru ei. Probabil că vor înceta să vă răspundă la mesaje sau la apelurile telefonice, vor pretinde că au uitat să facă anumite lucruri și se vor preface că nu exiști.

În cele din urmă, vei încerca să restabilești comunicarea și să cedezi dorințelor lor.

Ești în mod constant judecat.

Cu toții avem defecte, dar nici a judeca constant pe cineva nu este bine. Cu aceste recenzii negative, ei îți evidențiază defectele, îți scad încrederea în sine și în curând vei începe să îți pierzi valoarea de sine. Acest lucru le oferă avantaj, astfel încât ai tendința să depinzi de ei.

Îți cer mereu să vorbești primul.

Nu, a vorbi mai întâi nu este o chestiune de respect. Când manipulatorul te lasă să vorbești primul, înseamnă că ascultă ceea ce ai de spus. Odată ce ai terminat, el va avea toate informațiile pentru a te manipula în consecință.

Își vor ridica vocea și vor arăta emoții negative.

Ei vor deveni agresivi atât fizic, cât și verbal, dacă nu ești de acord cu dorințele lor. Ei dau vibrații negative pentru a obține ceea ce își doresc.

Cu limbajul corpului, precum și cu tonul vocii ridicat, ei te fac să te simți slab și plantează psihoza fricii în tine, pentru a face lucruri pentru ei.

Ei fac acțiuni negative.

Adesea, manipulatorul face lucruri negative, cum ar fi să nu execute lucrurile pe care ar trebui să le facă. Făcând acest lucru, el caută concesii suplimentare și este tehnica lui să te țină lângă el.

Îți vor oferi puțin sau deloc timp să iei decizii.

Deși se gândesc mult înainte de a face ceva, ei nu te vor lăsa niciodată să iei decizii ceva mai târziu. Acest lucru se datorează faptului că, dacă o fac, ai putea să le înțelegi intențiile. Deci vei fi presat să faci lucrurile repede.

Vor falsifica faptele.

Una dintre cele mai importante tehnici folosite de manipulatori, este denaturarea faptelor. Îți vor prezenta totul într-un mod atât de convingător, mințind sau nespunând întregul adevăr, încât vei crede versiunea lor.

Vor insista să te întâlnească personal.

Manipulatorii sunt experți în limbajul corpului. Ei știu să te domine cu contactul vizual sau prin gesturi. Așa că, vor încerca mereu să te întâlnească la tine acasă sau la ei, ori se vor oferi să te scoată la cafea. Cu aceste exploatări mentale și emoționale, manipulatorii psihologici își controlează și exploatează victimele.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook