Modul prin care poți salva o relație care „se stinge”…

Cuplu AI

Dacă te-ai întrebat vreodată cum să-ți reconstruiești relația cu o persoană dragă, fie că este un prieten sau cineva din familie, adevărul este că există o cale.

Este inevitabil ca relațiile umane să nu fie testate la un moment dat, dar dacă ceva a meritat cu adevărat, cândva, timpul tău, șansele ca acea persoană să rămână în viața ta sunt foarte mari.

Pentru a repara părțile rupte ale unei relații, începe mai întâi cu tine însuți.

Îți poți face relația să funcționeze, pornind procesul cu tine însuți. Schimbarea caracterului unei alte persoane este dificilă, dacă nu chiar imposibilă, deoarece nu ai niciun control asupra ei.

Dar tu deții controlul asupra propriilor gânduri și acțiuni, așa că este acesta locul potrivit pentru a începe. Să te schimbi, în bine, în contextul celor mai importante relații ale tale, îi poate face pe oameni să se simtă mai aproape de tine.

Ceea ce trebuie să faci este să îți identifici greșelile, să îți recunoști punctele forte, să îți asumi întreaga responsabilitate pentru momentele în care îi dezamăgești pe cei dragi și să depui cât mai mult efort posibil.

Pentru a-ți face din nou legătura puternică, efortul trebuie depus din ambele părți.

Când, atât tu, cât și celălalt, reușiți să vă asumați responsabilități egale și să aveți roluri egale în relația voastră, atunci vă veți apropia și veți construi o bază solidă pentru o relație de lungă durată.

Pe de altă parte, dacă continuați să jucați jocuri de manipulare și putere, în care unul este tipul bun și celălalt este cel rău din relație, atunci relația voastră va lua din nou o întorsătură descendentă. Așa că, fă un pas înapoi și acordă prioritate relației tale pentru un timp.

Identifică ceea ce nu funcționează corect în relația ta.

Mai ales într-o relație romantică, când lucrurile încep să devină dificile, prima ta reacție instinctivă este să faci tot ce-ți stă în putere pentru a-ți menține partenerul aproape de tine. Deși acest lucru este complet natural și logic, cu siguranță nu vă va rezolva problemele, mai ales atunci când acestea sunt grave.

Chiar dacă voi doi vreți să rămâneți împreună, trebuie să știți că este nevoie de muncă grea pentru a repara tot ceea ce v-a adus în pragul despărțirii.

Scopul tău este să mergi înainte cu relația ta, dar într-un mod nou, din moment ce cel vechi s-a dovedit a fi slab. Lucrați împreună pentru a vindeca rănile relației voastre sau va trebui să dărâmați totul și să le construiți din nou. Există multe modalități de a realiza acest lucru și fiecare dintre ele este la fel de importantă: dăruire, încredere, comunicare, înțelegere și muncă asiduă.

Începe să vorbești.

Comunicarea este cheia oricărei relații sănătoase. Dar adevărul este că este mult mai ușor în cuvinte decât în ​​acțiune, deoarece atunci când ești într-o stare emoțională puternică îți poți exprima gândurile într-un mod prost, ducând conversația la ceartă.

Așa că, ar trebui să învățați împreună cum să puneți capăt certurilor și să începeți conversația. Fă-o imediat, înainte de a-ți lăsa grijile să se adună. Găsiți un loc liniștit, fără distrageri, și începeți să discutați calm despre problemele voastre.

Stabiliți momentul în care fiecare dintre voi va vorbi.

Privește-ți partenerul în ochi și ascultă ce are de spus fără a-l întrerupe și fără a te enerva și a sări la concluzii. Acest lucru arată că încă îți pasă de ceea ce crede cealaltă persoană, chiar dacă nu ești de acord cu punctul de vedere actual al acesteia. Când vine rândul tău, arată calm și sinceritate și amintește-ți că îți pasă de persoana din fața ta.

Nu ar trebui să vrei să ieși mereu în frunte la fiecare dezacord, deoarece aceasta arată că vrei să manipulezi cealaltă persoană, mai degrabă decât să-i devii egal. Dorința ta constantă de a avea puterea în orice, poate provoca o uzură foarte mare a relației tale.

Cuplul ar trebui să-și prezinte dezacordurile în mod constructiv, în orice moment, și să facă un efort pentru a înțelege ce simte cu adevărat celălalt.

Oricât de greu și dur ar fi, atunci când vorbești ar trebui să păstrezi tonul scăzut, fără a te emoționa. Păstrarea calmului, fără a țipa și a crea tensiuni, va împiedica situația să escaladeze și nu vă va obliga pe niciunul dintre voi să rostească cuvinte pe care nu vrea să le spună. În cele din urmă, discutați problemele și situațiile care v-au deranjat și încercați să le depășiți împreună.

Enumeră punctele slabe ale comportamentului tău de care partenerul s-a plâns și vezi cum te poți îmbunătăți. În plus, trebuie să te concentrezi asupra prezentului și a ceea ce are nevoie relația ta acum. Nu te opri asupra trecutului.

Dacă observi că partenerul tău se abate de la subiectul pe care îl discutați în acel moment, ar trebui să-l readuci imediat la subiect.

Asumare.

Dacă doar unul dintre cei doi dorește cu adevărat să continue relația pe termen lung, atunci șansele de reconectare sunt foarte mici. Construirea unei relații necesită timp și energie, așa că este esențial ca amândoi să puteți lua un nou început.

Vorbiți sincer și, dacă amândoi sunteți dispuși să încercați ceva mai bun, organizați un plan pentru cum veți merge mai departe împreună ca și cuplu. Dacă ceva ce ai spus nu funcționează pentru tine, schimbă-l!

Timpul

Ar trebui să știi că timpul poate fi atât aliatul tău, cât și dușmanul tău, chiar dacă tu și partenerul tău vă hotărâți să lucrați la relație. Acest lucru se datorează faptului că, deși aveți toată intenția de a vă ierta reciproc, nu fiecare persoană este întotdeauna pregătită să uite o problemă sau ceva care a rănit-o profund în trecut. Singura soluție este să ai răbdare și să aștepți până celălalt se simte confortabil.

Acceptați să rămâneți împreună, chiar și în zilele proaste, astfel încât să le vedeți pe cele mai luminoase în viitor. Începe schimbarea acum, înainte ca relația ta să devină lipsită de viață și să-și piardă din intensitate. Vei vedea că totul are o a doua șansă. Chiar și o a treia.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook